Wil je advies of heb je een vraag? We helpen je graag! Bel of mail ons.

Windsurfen

Personaliseer de activiteit naar wens en voeg hem toe aan je boeking. Later kun je meer activiteiten toevoegen en deelnemerinformatie opgeven.

Cursus. Wanneer wil je deze cursus volgen?

Variatie. Voor welke variant wil je je inschrijven?

Deelnemers. Hoeveel personen geef je op voor deze cursus?

Controleer en boek. Er wordt nog niks in rekening gebracht.

Configureer eerst een activiteit...

Voor een windsurfcursus is zowel de beginnende als de gevorderde surfer bij ons aan het goede adres. Om te leren windsurfen heb je een aardig portie energie en doorzettingsvermogen nodig. Heb je eenmaal de basis te pakken, dan is er geen ontkomen meer aan en ben je, voordat je het weet net zo “surfgek” als onze instructeurs… Welke diploma’s kun je halen? Windsurfen CWO Basis, Ervaren, Gevorderd en Vergevorderd (voorheen 1, 2, 3 en 4) en/of het VDWS basisdiploma. Meer uitdaging nodig? Probeer het Windfoilen eens!

Relaxte sfeer

55 jaar ervaring

Leren met plezier

Je leert...

  • Controle krijgen over het board

  • Heen en weer varen

  • Sturen met je surfboard

Wat neem ik mee?

  • (surf)schoenen die nat mogen worden
  • Zwemkleding voor onder je surfpak
  • Handdoek
  • Zonnebrand
  • Petje
Je vaart in een wetsuit; dit leen je van ons of je neemt je eigen pak mee. We hebben eventueel ook surfschoentjes te leen.

Tijden

De lessen zijn van 10 tot 17 uur:
09:45 uur: aankomst en omkleden
10:00 uur: start van de les
16:30-16:45 uur: terug naar de haven en materiaal opruimen
17:00 uur: afronding van de gezamenlijke afsluiting van de dag

Er is een mogelijkheid om je zoon of dochter vanaf 9 uur te brengen en tot 18 uur op te halen. Als je dit van te voren doorgeeft aan ons, zorgen wij kosteloos voor opvang

Cursusinhoud

Bij ons kun je terecht voor de eerste beginselen tot en met het leren van bijvoorbeeld de powergijp voor de meer ervaren surfer. Je instructeur geeft les vanaf ons surfvlot, vanuit een motorboot, vanaf het surfstrand of vanaf zijn eigen surfboard. Een instructeur in opleiding zorgt vanuit de motorboot voor extra veiligheid, waardoor jouw surfleraar je met volle aandacht kan begeleiden.
Beginners:
Tijdens de basislessen maak je kennis met het materiaal en leer jij je board op te tuigen. Je traint het balanceren, de start, verschillende koersen, de gijp, overstag, en het gebruik van het zwaard. Kortom, je leert om zelfstandig te surfen.
Gevorderden:
De gevorderde surfer bekwaamt zich verder in het windsurfen en leert de fijne kneepjes, zoals beter hoog aan de wind varen, sneller overstag, boei ronden, planeren, varen in de voetbanden, de waterstart en powergijp. Door bijvoorbeeld een parcours met boeien uit te leggen, wordt je gedwongen nauwkeuriger te surfen en sneller te wenden en te gijpen.
Samengevat, je verbetert de controle over je board. Je zult als gevorderde wellicht ook kennismaken met het tandemsurfen, een hele belevenis met twee zeilen en twee surfers op één board!

Specificaties surfmateriaal

Ons lesmateriaal bestaat uit Starboards en Bics van 2.90m tot 3.60m, met en zonder zwaard wat is afgestemd op je leeftijd, gewicht en ervaring. Voor de gevorderde de 129 en 139 liter Duoboard, de 140 liter Angelo en het 135 liter JP foil board. Door de uiteenlopende zeilmaten (1m2 tot 6,4m2) ben je bij elke windkracht voorzien van het juiste formaat zeil.