Wil je advies of heb je een vraag? We helpen je graag! Bel of mail ons.

RS Feva XL 2-mans

Boek jouw plek voor RS Feva XL 2-mans.

Personaliseer de activiteit naar wens en voeg hem toe aan je boeking. Later kun je meer activiteiten toevoegen en deelnemerinformatie opgeven.

Cursus. Wanneer wil je deze cursus volgen?

Variatie. Voor welke variant wil je je inschrijven?

Deelnemers. Hoeveel personen geef je op voor deze cursus?

Controleer en boek. Er wordt nog niks in rekening gebracht.

Configureer eerst een activiteit...

Deze sportieve jeugdboot is dé uitdaging voor de gevorderde jeugd met zwaardbootervaring. De RS Feva XL heeft niet twee, maar drie zeilen en is licht en wendbaar; als je even niet oplet, sla je zo om! De samenwerking wordt hierdoor nog belangrijker dan in de Pico of Zest. Voor je het weet ben je aan het planeren.

Relaxte sfeer

55 jaar ervaring

Leren met plezier

Je leert...

  • Samenwerken en bemannen

  • Rollen met de boot (roloverstag en rolgijp)

  • Planeren (met de gennaker!)

Cursusinhoud

Je haalt het meest uit de cursus RS Feva als je al zeilervaring hebt in de zwaardboot. Je hebt bijvoorbeeld gevaren in de RS Tera en je diploma Jeugdzeilen éénmans CWO Gevorderd (voorheen CWO 3), of je hebt gevaren in de Laser Pico / RS Zest en hebt je diploma Jeugdzeilen tweemans CWO Basis of Ervaren (voorheen CWO 1 of 2).
Ook vanuit de jeugdkielboot kun je de overstap maken; het is fijn als je dan diploma Jeugdkielboot CWO Ervaren (voorheen CWO 2) hebt.

In de RS Feva wordt allereerst aandacht besteed aan de basis; hoe tuig je de boot op? Hoe houd je de boot samen stabiel? En hoe communiceer je met elkaar?
Verder wordt ingegaan op de koersen en zeilstanden, sturen met je gewicht en op de manoeuvres (gijpen, overstag). Zit de basis er goed in? Dan begin je met rolgijpen en roltacken (roloverstag) zodat je zo veel mogelijk snelheid behoudt tijdens de manoeuvres.
Uiteraard zal de instructeur daarna de genaker introduceren; hoe tuig je deze op? Hoe hijs en strijk je deze? Welke koersen vaar je hiermee? Lukt het om de boot op snelheid ‘vlak’ te varen of zijn jullie zelfs al aan het planeren; dan verschuift de aandacht naar oploeven en afvallen met de gennaker en uiteindelijk ga je er ook mee gijpen!

Kom je als gevorderde Feva-zeiler dan krijg je meer vrijheid en zelfstandigheid en wordt er aandacht besteed aan het optimaliseren van de manoeuvres en wedstrijdtechnieken zoals starten, maar ook effectief afkruisen met de genaker komt dan aan bod.

Kortom; heel veel te leren!

Wat neem ik mee?

  • Zwemkleding (voor onder je wetsuit)
  • Handdoek
  • Zonnebrand
  • Petje
  • (oude) korte broek om het wetsuit te beschermen
  • (Zeil)schoenen die nat mogen worden
Van ons krijg je een surfpak te leen; we hebben ook zeilschoenen te leen en te koop. In de zomerweken wordt de lunch door de zeilschool verzorgd, in het voor- en naseizoen kun je zelf lunch meenemen of bij ons in de kantine bestellen.

Tijden

Dagindeling:
• 9.45 uur ontvangst en omkleden
• 10 uur kennismaking met de instructeur en medecursisten en het water op
• circa 45 minuten durende lunchpauze, vervolgens weer het water op.
• 16.50 uur afmeren in de haven, aftuigen, opruimen en nabespreken.
• 17 einde lesdag.

Fevazeilers zijn vanaf 09:30u welkom (eerder brengen kan in overleg ook!) en om 17:00 uur wordt de les afgesloten. Op dagen dat er een Watersportpaspoortuitreiking of Barbecue is, zijn de tijden afwijkend.

Er is een mogelijkheid om je zoon of dochter vanaf 9 uur te brengen en tot 18 uur op te halen. Als je dit van te voren doorgeeft aan ons, zorgen wij kosteloos voor opvang.