Wil je advies of heb je een vraag? We helpen je graag! Bel of mail ons.

Optimist

Personaliseer de activiteit naar wens en voeg hem toe aan je boeking. Later kun je meer activiteiten toevoegen en deelnemerinformatie opgeven.

Cursus. Wanneer wil je deze cursus volgen?

Variatie. Voor welke variant wil je je inschrijven?

Deelnemers. Hoeveel personen geef je op voor deze cursus?

Controleer en boek. Er wordt nog niks in rekening gebracht.

Configureer eerst een activiteit...

Zou je kapitein willen zijn van je eigen boot? Stoer in een Optimist zeilen die je zelf kunt besturen? Ontdek op onze gemoedelijke zeilschool hoe dat is. Als ouder kun je vaak wel inschatten of deze Optimistcursus iets voor je kind is. Houd je zoon of dochter van spelen met en in het water? Is hij of zij enthousiast om iets nieuws uit te proberen en om actief te spelen? Zo ja, dan is dat een goede indicatie dat hij/zij een te gekke zeilweek bij ons zal beleven! In de Optimist kunnen de CWO diploma’s Jeugdzeilen Basis, Ervaren en Gevorderd (voorheen CWO Jeugdzeilen 1, 2 en 3) behaald worden. Bel of mail gerust als je vragen hebt.

Relaxte sfeer

55 jaar ervaring

Leren met plezier

Je leert...

 • De beginselen van het zeilen

 • Hoe de bootonderdelen heten

 • Over veiligheid op het water

Wat neem ik mee?

 • Schoenen die nat mogen worden (of laarzen),
 • Regenkleding (ook bij droog weer kan het spatwater voor een natte broek zorgen)
 • Handdoek
 • 2 sets reservekleding
 • Reserve schoenen
 • Zwemspullen
 • Zonnebrand
 • Petje
In plaats van zelf regekleding meenemen, kun je bij ons een warm en droog zeilpak huren. In de zomermaanden is de lunch inclusief en heb je geen lunchpakket nodig; tijdens andere cursussen (zoals de zondagencursus) kun je zelf je lunch meenemen of in de kantine iets bestellen.

Cursusinhoud

De eerste les begin je met z’n tweeën in de boot. Zodra je wat vertrouwd raakt ga je, als jij er aan toe bent, zelfstandig varen. Ook voor de gevorderde Optimistzeiler hebben we volop aandacht en valt er veel te leren. Wat dacht je van opkruisen, varen op de golven, tochtje varen, achteruitzeilen en een wedstrijdje varen?! Alle optimistenzeilers dragen de hele tijd op het water een veilig reddingsvest.

Groepsindeling

Een te gekke instructeur begeleidt een groepje van meestal 6 en maximaal 7 Optimistenkanjers; vaak varen er tegelijkertijd wel 7 Optimistengroepen, dus met 7 instructeurs en een aantal assistent-instructeurs. Zo kunnen we iedereen prima op leeftijd en ervaring indelen.

Alleen of samen?
Kom je alleen? Dan is onze ervaring dat je al snel nieuwe vrienden maakt bij de optimisten!
Vind je het in je uppie een beetje spannend, kom dan gezellig samen met iemand uit je vriendengroep of een broer of zus. Als jullie ongeveer dezelfde leeftijd en zeilniveau hebben, is de kans heel groot dat jullie samen in de groep komen (als jullie dat willen). Kom je als beginner met iemand die al vaker heeft gezeild? Dan kan het zijn dat je vriend of vriendin in een ander groepje zeilt; je ziet elkaar dan wel in de pauzes, tijdens spellen op een eiland, tijdens de speurtocht en de barbecue.

Tijden

De lessen zijn van 10 tot 17 uur:
09:45 uur: brengen en eventueel omkleden
10:00 uur: we beginnen met z’n allen in de kring
16:15 – 16:30 uur: we komen terug de haven in varen, ruimen de boten op en maken ze schoon
17:00 uur: afronding van de gezamenlijke afsluiting van de dag

Op dagen dat er een Watersportpaspoortuitreiking of Barbecue is, zijn de eindtijden afwijkend.

Er is een mogelijkheid om je zoon of dochter vanaf 9 uur te brengen en tot 18 uur op te halen. Als je dit van te voren doorgeeft aan ons, zorgen wij kosteloos voor opvang.

Specificaties optimist

Een Optimist is door zijn vorm zeer stabiel. Het is de ideale eenmans jeugdboot om mee te beginnen en om nog jaren in door te varen. Bij sterkere wind en golven varen we meestal naar de beschutte binnenwateren van de Westeinderplassen, eventueel passen we het zeiloppervlak aan (gereefd zeil).