Laser 1-mans
Boek jouw plek voor Laser 1-mans.
Personaliseer de activiteit naar wens en voeg hem toe aan je boeking. Later kun je meer activiteiten toevoegen en deelnemerinformatie opgeven.
Beschikbaarheid ophalen...Wil je advies of heb je een vraag? We helpen je graag! Bel of mail ons.
Personaliseer de activiteit naar wens en voeg hem toe aan je boeking. Later kun je meer activiteiten toevoegen en deelnemerinformatie opgeven.
Beschikbaarheid ophalen...De boot onder controle te houden
“Rollen” met de boot
Planeren en varen op golven
Omslaan en alles over veiligheid
Dagindeling:
• 9.45 uur ontvangst
• 10 uur kennismaking met de instructeur en medecursisten, omkleden, voorbespreken en het water op
• circa 45 minuten durende lunchpauze, vervolgens weer het water op.
• 16.45 uur afmeren in de haven, opruimen, schoonmaken en nabespreking.
• 17 einde lesdag.
Een privéles van minimaal 3 uur is op alle dagen en avonden mogelijk.
Laserzeilers zijn vanaf 09:30u welkom (eerder komen kan in overleg ook) en om 17:00 uur wordt de les afgesloten.
Op dagen dat er een Watersportpaspoortuitreiking of Barbecue is, zijn de tijden afwijkend.
Er is een mogelijkheid om je zoon of dochter vanaf 9 uur te brengen en tot 18 uur op te halen. Als je dit van te voren doorgeeft aan ons, zorgen wij kosteloos voor opvang.
Beginner:
Als de Laser 1-mans je eerste kennismaking met het zwaardbootzeilen is, zal de instructeur je meestal eerst laten varen in de veel stabielere Laser Pico of RS Zest, totdat je de basis redelijk onder de knie hebt. Je leert omgaan met de joystick (helmstokverlenger) en de basishouding in de boot. Ook leer je de boot ‘vlak’ te varen, hoe je het beste kan hangen en hoe je de boot recht trekt als je bent omgeslagen. De lesgroep bestaat uit maximaal 6 deelnemers, grote leeftijdsverschillen blijken geen probleem te zijn bij deze individuele sport.
Enigszins gevorderd en gevorderd:
De Laser 1-mans reageert sterk op iedere beweging, ook waar je zit en hoe je in de voetbanden hangt. Al jouw acties, groot of klein, bepalen in hoge mate de vaareigenschappen. Je leert de samenhang tussen jouw gewichtverplaatsing, de zeilstanden en het sturen te verfijnen o.a. door het oefenen van de roloverstag en rolgijp. Daarnaast wordt je uitgedaagd om de grenzen van de boot op te zoeken en verder getraind in het omslaan en rechttrekken van de boot. Verder leer je alles over veiligheid, koppels en krachten en de basis van het wedstrijdzeilen.
Afhankelijk van de windsterkte en het gewicht van de zeiler, kan het juiste zeil worden gekozen. Er zijn 3 zeilen; het standaardzeil (varen de meeste mannen mee), het radiaalzeil (varen de meeste vrouwen mee) en het 4,7 zeil dat wordt gebruikt door de jeugd of als de wind heel sterk is.
Het is nog niet bekend wanneer deze cursus weer wordt aangeboden. Neem contact op voor eventuele alternatieven.