Wil je advies of heb je een vraag? We helpen je graag! Bel of mail ons.

Jeugdkielboot

Personaliseer de activiteit naar wens en voeg hem toe aan je boeking. Later kun je meer activiteiten toevoegen en deelnemerinformatie opgeven.

Cursus. Wanneer wil je deze cursus volgen?

Variatie. Voor welke variant wil je je inschrijven?

Deelnemers. Hoeveel personen geef je op voor deze cursus?

Controleer en boek. Er wordt nog niks in rekening gebracht.

Configureer eerst een activiteit...

Zeilen in de stabiele kielboot is plezier, avontuur, teamwork en zeilen in één. Met elkaar zeilen betekent veel van elkaar opsteken! Samen met de instructeur en maximaal 4 deelnemers in de boot leer je goed zeilen, organiseren en de bemanning aansturen. Voor beginner & gevorderd; je gaat aan de slag voor de 3 CWO diploma’s jeugdzeilen kielboot. Vanaf 14 jaar ga je voor de CWO diploma’s kielboot.

Relaxte sfeer

55 jaar ervaring

Leren met plezier

Je leert...

  • De beginselen van het zeilen

  • Samenwerken met je zeilmaatjes

  • Alles over veiligheid op het water

Wat neem ik mee?

  • Schoenen die nat mogen worden of laarzen
  • Regenkleding of zeilpak (ook bij droog weer kan het spatwater voor een natte broek zorgen)
  • Zwemkleding
  • Handdoek
  • Zonnebrand
  • Petje
Het is mogelijk om een warm en droog zeilpak te huren; dit kan bij de boeking worden aangegeven. In de zomerweken wordt de lunch door de zeilschool verzorgd, in het voor- en naseizoen kun je zelf lunch meenemen of bij ons in de kantine bestellen.

Tijden

De lessen zijn van 10 tot 17 uur:
09:45 uur: brengen en eventueel omkleden
10:00 uur: start van de les
16:45 uur: we komen terug de haven in varen, tuigen de boot af en maken deze schoon
17:00 uur: afsluiting van de dag

Op dagen dat er een Watersportpaspoortuitreiking of Barbecue is, zijn de eindtijden afwijkend.

Er is een mogelijkheid om je zoon of dochter vanaf 9 uur te brengen en tot 18 uur op te halen. Als je dit van te voren doorgeeft aan ons, zorgen wij kosteloos voor opvang.

Cursusinhoud

In eerste instantie zit de instructeur aan boord bij de cursisten, om hen de beginselen van het zeilen aan te leren. Zodra de weersomstandigheden gunstig zijn, de basis van het zeilen enigszins onder de knie is en jij er aan toe bent, gaat je instructeur wellicht ook op afstand lesgeven. Er zal regelmatig een 2e kielboot worden ingezet, zodat jouw groep gesplitst kan oefenen. Je vaart dan samen met je fokkemaat de boot. De instructeur zal beurtelings overstappen van het ene naar het andere schip. Deze effectieve manier van lesgeven vereenvoudigt voor jou de stap naar het zelfstandig besturen van de boot. Op verzoek leren we de gevorderde zeiler ook spinnakeren en staan in de trapeze. En bij beschikbaarheid krijg je een kennismakingsrondje op onze Nacra 570 catamaran of RS Cat 14 aangeboden.

Specificaties kielboot

We beschikken over 4 typen kielboten, elk met hun eigen ‘karakter’: de Flytour, Valk, Randmeer Touring en Randmeer Advance (kiel/midzwaard). Wanneer je ze allemaal kunt besturen, ben je met recht een allround kielbootzeiler! Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de kielboot.